Hem

2021-04-28 Grillplatsen vid skidspåret. Foto Roland Nordin

Sköna maj har anlänt
Den riktiga vårvärmen vill inte komma än, coronan finns fortfarade,
men se det från den ljusa sidan, det blir bättre och bättre.
Nu är det dags att betala in medlemsavgiften på 200 kr till föreningen. För den som vill utnyttja vårat gym tillkommer en kostnad för detta. Se här hur.
Planerna på att anlägga en Buolebana vid träffpunkten fortsätter, Kontakt med fastighetsägaren på förslag av placeringär nästa steg. Föreningen har också beställt nya möbler och en ny grillplats från Sörbyn, levereras i juni.
Så vill jag påminna om våran städdag den 22 maj då våra gemensamma saker runt om i byn ska snyggas till. Har du inte möjlighet att hjälpa till den dagen men ändå göra en insats för byn kan du kontakta Ulrik för att få en liten uppgift att utföra.

Jag har fått ett tips om kuststädarna som hindrar skräp från att hamna i vattnet. mer info på hemsidan https://kustraddarna.hsr.se/2021-03-28  Foto Nina Viklund

April April våren är på väg

Intresseföreningen har haft sitt årsmöte och vad hände där?. Jo styrelsen fick en ny suppleant Caroline Lodin. Styrelsen fick i uppdrag av årsmötet att anlägga en Boulebana och rusta upp planen utanför trivselpunkten med en ny grillplats och nya bord. Medlemsavgiften och gymavgiften är samma som förra året. Länk till årsmötesprotokollet. En roddmaskin är införskaffad och kommer snart att finnas i gymmet.

Den stora städdagen kommer att bli lördagen den 22 maj. Då är det tänkt att vi samlas och gör en insats på byns gemensamma utrustningar och ytor som behöver en uppfräschning. Vi avsätter två timmar (10-12) och fixar så mycket vi hinner. Sedan samlas vi vid träffpunkten på coronasäkert sätt för att fika och kanske grilla en korv. Mer info kommer.


2021-02-28 Foto Roland Nordin

Våren närmar sig

Våren närmar sig, sol och värme har vi redan fått känna av nu när mars börjar. Sol och värme gör isarna förrädiska, så var försiktiga. I år kommer årsmötet att hållas digitalt på grund av coronarestriktionerna.


2021-02-01  Foto Roland Nordin
Februari är här!
Nu har januari passerat och vi ser fram mot ljusare tider. Isen har lagt sig och man ser att det är några som törs sig ut på den. Coronan med sina restriktioner får vi väl leva med ett tag till. Trots detta måste det hållas ett årsmöte på något vis, hur vi löser det meddelas här på hemsidan. Det samma gäller valborg. Enkäten om en cykelbana mellan Norrbyn och Hörnefors som låg ute på nätet fick många svar. Kul att intresset var så stort och Carima jobbar vidare med den.


Skidspåret
Nu är skidspåret fixat. Kurt och Bert-Ove har preparerat spåret. Det är inte perfekt än men åkbart, jag har provat idag 28 januari.


2021-01-08  Foto Roland Nordin
Isbanan spolad
Ulrik har varit duktig och spolat vår isbana. Isen går att åka på men han kommer att lägga på lite till under lördagen (9 januari).
Tomas håller den ren från snön.


2020-12-31  Foto Roland Nordin

Gott Nytt År 2021


Nu är 2020 över och snö har kommit, vi får se fram mot bättre tider. Dags att blicka tillbaka på vad som trots allt blev av detta år.

Tennisbanans renovering är väl den största händelsen i år , nya fotbollsmål har kommit på bollplanen, städdagen blev av som vanligt och styrelsen har börjat titta på möjligheterna att få vägverket med på tanken om en cykelbana till Hörnefors.

Vi får se framåt och hoppas att 2021 blir ett år när vi kan återuppta våra normala aktiviteter här i Norrbyn. När det gäller hemsidan så är min tanke att lägga ut något nytt varje månadsskifte under året.
Cykelbana Norrbyn - Hörnefors?


Hej, Arbetet med att få en cykelbana till Hörnefors fortsätter. Det finns en enkät på nätet där du kan fylla i intresse/nyttjande eventuellt av en gång- och cykelbana sträckan Hörnefors-Norrbyn (del av länsväg AC 514). På frågor med flera alternativ kan ni scrolla åt sidan så syns samtliga alternativ.

Är ni flera i familjen får ni gärna fylla i enkäten en och en. Känner ni någon som brukar färdas denna sträcka så kan ni kopiera länken och sms:a eller maila den vidare. Enkäten är öppen december ut.

Tack! Tänkte skicka vidare svaren till Trafikverket sedan.


2020-11-27  Foto Roland Nordin
December, julen närmar sig!

Den fina snön har inte kommit än, men det kan vara vackert ändå! Så här såg det ut nere vid färjeläget den 27 november på morgonen när solen gick upp. Finns det något annat att rapportera från Norrbyn? Jo, styrelsen har haft ett möte angående den gamla ide’n om en cykelbana till Hörnefors, detta med representanter från Umeå kommun. Det har visat sig att den är en av 6 sträckor som kommunen har påtalat för vägverket med bristande säkerhet för oskyddade trafikanter. Vägverket valde inte att prioritera detta denna gång. Så styrelsen jobbar med hjälp av några bybor vidare med frågan. Åsså har tennisbanan fått en egen flik här på hemsidan.


Vad är på gång i Norrbyn

Städdag utomhus i byn

Lördag 22 maj 10:00- 12:00


Bokbussen kommer till Norrbyn

Onsdag 26 maj 17:40 - 18:10


2021-03-28  Foto Nina Viklund
Hundträffar

Alla Norrbysbor med hund är välkomna att vara med på våra hundträffar! Vi ses vanligt vis på söndagar klockan 15 och gör lite enkla övningar tillsammans. Inga förkunskapskrav. Vi tränar mest på att få hundarna att bete sig trevligt när vi ses på våra promenader. Den här tiden på året träffas vi vid färjeläget. Välkommen att vara med du också!

/Nina

För mer information kontakta Jeanette.
Jag har tänkt att lägga ut något nytt på hemsidan runt den 1 varje månad och ibland oftare så håll utkik här.  /  Roland


Du vet väl att alla boende i byn har rätt till en e-postadress: förnamn.efternamn@norrbyn.se
Meddela admin så får du det.

Foto Roland Nordin

Oktober är här!

En annorlunda sommar har passerat med corona. Trots allt har det ändå hänt en del saker här  i Norrbyn. Ett antal hus har fått nya ägare och vi välkomnar de nya Norrbyborna. Tennisbanan har fått en ny beläggning, (lite jobb kvarstår, att sträcka till staketet i nederkant och målning av linjer), anslagstavlan mitt i byn har fått en uppfräschning. Den 17 september var det ovanligt lågt vatten i havet, 50 cm under det normala (bilden från viken utanför salteriet). En helg i september var det några som hade loppis i byn, jag såg rätt många bilar så hoppas att det gick bra för dom. Nu hoppas jag på en solig och skön oktober!

2020-09-02 Foto Roland Nordin

Hösten är här!

Sommaren blev inte som det kunde blivit. Men nu är det bara att minnas den som något annorlunda. Hösten är här och lingonen mognar! Skanska fixade beläggningen idag på våran tennisbana. Men det är del kvar att göra, så det behövs en del arbetsinsatser för att slutföra jobbet (måla linjer, sätta tillbaka gavlarna).


2020-07-29 Foto Roland Nordin

Tennisbanans renovering framskrider

Ni har kanske sett att det arbetas på tennisplanen. Arbetet har nu kommit så lång att vi väntar på att Skanska ska lägga nu ytbeläggning där. Planerat att ske i början av september. Det är några bybor som ställt upp och gjort en insats med jobbet, men det finns en del saker som måste fixas när Skanska gjort sitt. vill du hjälpa till då så hör av dig till Emma. 
2020-06-04 Foto Emma Thompson, Roland Nordin

Rapport från styrelsemötet 2 juni

Nu blir det av renoveringen av tennisbanan. Efter att lyckats få ihop de pengar som behövs via bidrag från EFS, fd tennisklubben, Umeå Kommun, landsbygdsmedel och sponsring av lokal företag. Ett stolt tack till Torbjörn Roos som lett detta arbete. Nu kommer Per-Erik Evaldsson att leda projektet vidare åt intresseföreningen. Tid när arbetet utförs är ej klart ännu.

Nya fotbollsmål finns nu på bollplanen och så finns en sak som mäter hur hårt du kan skjuta!


2020-05-17 Foto Roland Nordin

Städdagen

Nu har det blivit städat på våra gemensamma platser. Vädret visade sig vara gott och ett 30:tal personer ställde upp för att hjälpas åt för att snygga till runt om i byn. Efter att ha jobbat i två timmar samlades man för att avnjuta en kopp kaffe och en varmkorv vid träffpunkten.